Sri Lankan Signature Black Pork Curry

  • Prep Time
    10
  • Cook Time
    20
  • Serving
    4

Ingredients

Black Pork Curry Recipe

Directions

සාදා ගන්නා ආකාරය

Step1

පලමුව pork හොදින් සෝදාගෙන එයට මිරිස් මද පමණින් හා ගම්මිරිස්, ලුණු හා සියඹලා දමා හොදින් කලවම් කර ජලය අවශ්‍ය ප්‍රමානයට දමා විනාඩි 30ක් පමණ හොදින් තම්බා ගන්න.

Step2

pork හොදින් තැම්බුනු පසු මිරිස් හා තුනපහ අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට බැදගෙන එය pork එකට මිශ්‍ර කරන්න. අනතුරුව ජලය ස්වල්පයක් දමා හොදින් කලවම් කර ලිපේ තියන්න.

Step3

ලුනු අවශ්‍ය ප්‍රමානයට එකතු කරගන්න. නැවතත් විනාඩි 1 කට පමණ පසු pork එක වෙනත් භාජනයකට දමා හට්ටිය ලිපේ තබා තෙල් මදක් දමා සිහින්ව කපා ගත් ලූනු, සුදු ලූනු,ඉගුරු,සේර,කුරුදු,රම්පා, කරපිංචා, අමුමිරිස් තෙලට දමා රන්වන් පාට වන තුරු බැදගන්න.

Step4

ඉන් පසු එයට pork එක දමා හොදින් කලවම් කරන්න . විනාඩි 10කට පමන පසු ලිපෙන් බා pork හට්ටිය හොදින් වසා තබන්න. එවිට හොදින් කලු පැහති pork curry එකක් සාදා ගත හැක. පසුව ආහාරයට ගන්න.

You May Also Like

Leave a Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

පරිවර්තනය කරන්න »